15+ нови заведения, отворени през 2018 г. на брега в област Бургас

15+ нови заведения, отворени през 2018 г. на брега в област Бургас

Ако живеете в България или идвате тук на почивка всяка година, вероятно имате любимите си места. Все пак всяка година в България се отварят десетки нови ресторанти, барове, заведения за бързо хранене, кафенета и сладкарници. За жителите на Бургас и за почиващите в курортите от област Бургас сме подготвили списък с най-интересните наскоро отворени заведения. Може би все още не знаете за тях, но те със сигурност са достойни за вашето внимание.

 1. Ресторант Norma - Бургас. Нов ресторант, принадлежащ на бургаската мрежа Incanto. Менюто се фокусира върху стекове и месни ястия. Предимства - прекрасен интериор, приятна лятна тераса, добро вино и близост до морето. Цените са над средното.

2. Кафене Caffetteria Milano - Бургас. Малко уютно заведение в района на Братя Миладинови. Отлично кафе, прясно изпечени кроасани и торти. Сутрин можете да поръчате английска закуска. Вечерта можете да се насладете на чаша вино и опитате италиански сирена и колбаси.

3. Сладкарница Veronique Waffle House - Бургас. Дългоочакваното отваряне в центъра на града. Сладки и солени белгийски вафли се приготвят точно пред вас. Различни видове брашно, разнообразни пълнежи, невероятни форми и вкусове. Абсолютно нов формат на заведение за Бургас. Цените са приятни.

4. Ресторант Месото, 5. Кафене Кафето, 6. Пицария Пицата - Бургас. Цели три нови заведения в пристанище Бургас. Наскоро празните помещения на комплекса Магазия 1 сега са изпълнени с туристи и местни жители, които са готови да платят малко повече за красивата панорама при залез, студени напитки и качествена храна. Препоръчваме да резервирате предварително маса - има много желаещи.

7. Кафе Gelati - Бургас. На пешеходната улица Алеко Богориди вече се продава италиански сладолед. Познат от жителите на града Gelati, който има заведението в Mall Galleria, отвори вратите на ново кафене в центъра на града. В допълнение към сладоледа в менюто - горещи и студени алкохолни и безалкохолни напитки, сандвичи и десерти.

8. Бар и нощен клуб на плажа Play и 9. Famous - Бургас. Част от северния плаж в Морската градина, която местните наричат ​​"Евният плаж", се превърна в един оазис на курортни забавления. Комплекс Палм Бийч Бургас включва широка зона с шезлонги, достойни съблекални, душове и тоалетни и два бийч бара Play и Famous, които работят до изгрева в формат на нощни клубове. Цените за  шезлонгите са доста разумни. Цени за напитки са клубни.

10. Ресторант Il Siciliano - Свети Влас. Гурме ресторант се отвори това лято в Свети Влас. Носител на две звезди Мишлен, италиански готвач маестро Stefano Stecca готви за своите гости шедьоври на средиземноморска кухня. Вечеря в компанията на известни бизнесмени и звезди на шоубизнеса, разбира се, не е евтина, но си заслужава. Необходима е резервация.

11. Ресторант Crouton - Слънчев бряг. Най-вкусното меню, състоящо от ястия от европейска и руска кухня, обещава нов ресторант Crouton на своите клиенти, намиращи се в квартал Чайка на курорт Слънчев бряг. Ресторантът разполага с детско меню и аниматори, които заемат децата, докато родителите им обядват или вечерят. Цени - средно.

12. Плажният бар Hidden – Слънчев Бряг. Нов бар на плажа с отлична музика и изискани коктейли. Релаксираща плажна атмосфера през деня и запалителни танцови ритми до късно през нощта.

13. Ресторант Randevu - Несебър. Страхотно място както за семеен обяд, така и за романтична вечеря с изглед към морския залез. Достойна кухня, внимателно обслужване, прекрасна тераса с достъп до басейна и плажа. Ресторантът отвори вратите през зимата на 2018 г. и вече е любимо място за много жители на Несебър и Равда.

14. Ресторант Spices - Созопол. Италианска кухня, прясна риба и морски деликатеси и... суши! Всичко това е перфектно съчетано в менюто на новото заведение в Созопол. Несъмнено предимство е местоположението на ресторанта - отлична гледка към марина и яхти.

15. Ресторант Terasa Martinez - Созопол. Ресторантът се намира в градината на хотел Martinez и предлага руска кухня. Борш, окрошка, пелмени, вареники, сельодка с картофи, драники, палачинки - всичко е перфектно приготвено и красиво сервирано. Цените са приятно изненадващи.

16. Ресторант Insolito - Приморско. Средиземноморски ресторант, отворен на брега на Черно море от известни италиански майстори-съпруги Chiarini. Италиански, испански, турски и гръцки ястия се приготвят предимно от местни български продукти и не губят нито качество, нито вкус. Цените са малко по-високи от средните за Приморско, но това е напълно оправдано.

17. Ресторант Salt - Китен. Също и в Китен можете да се насладите на средиземноморска кухня. Малкият уютен нов ресторант с просто име Salt уверено завладява сърцата и стомасите на туристите в този малък курортен град. Добър избор на вино, вкусни морски деликатеси, месни ястия на скара, топла атмосфера на дома и интериор в стила на Прованс. И цените са отлични. (Виж цените и описанието

Адресите, телефонните номера и местоположението на тези заведения можете да намерите на нашия уебсайт - просто въведете името в лентата на търсачката.

Също така четете:

Зимни празници в България. 14 февруари - Трифон Зарезан. Денят на всички, които са влюбени във ... вино

Над 11 500 000 туристи са посетили България през 2017 г.

ТОП 7 най-големи вериги заведения в България: от бързо хранене до ресторанти

 

Обратно към новините