ТОП 7 най-големи вериги заведения в България: от бързо хранене до ресторанти

ТОП 7 най-големи вериги заведения в България: от бързо хранене до ресторанти

Когато пътувате, впечатлението за страната като цяло често зависи от правилния избор на места за ядене. Прочетете тази статия, ако не сте фен на неочаквани кулинарни изненади и предпочитате проверено качество и вкус. Да избегнем грешки при избора на мястото за закуска, обяд или вечеря понякога ни помагат заведения за обществено хранене, които принадлежат към една и съща мрежа. Те гарантират същото ниво на качество на храната, комфорт и обслужване в различни части на страната.

Ето защо предлагаме преглед на най-големите по брой на заведенията и покритието на градовете ресторанти, заведения за бързо хранене и сладкарници в България.

1.      Първото място е заето от българската мрежа от заведения за бързо хранене - GO GRILL, представена от 63 обекта в 27 града. Основната идея на GO GRILL - «скара и бира». Заведенията имат много изгодни цени и готвят пред клиента веднага след поръчката. Обектите са малки павилиони и се намират на многолюдни места в близост до популярни търговски центрове, жп и автогари. Менюто се състои от кюфтета, кебапчета и наденички на скара, асортимента от сандвичи, хотдози и свински шишчета, безалкохолни напитки и бира. За 4 лв. - около 2 евро - можете да похапнете хотдог или сандвич и да пиете 0,5 л местна бира.

2.      На второто място е международната верига за бързо хранене McDonald's, представена от 41 заведения в 12 града. Менюто, състоящо се от бургери, пържени картофи и напитка струва от 7 лв. или 3.6 евро. Happy Meal за дете ще струва 5,49 лева или 2,8 евро. Цената на обикновен хамбургер започва от 1,29 лева или само 0,63 евро.

3.      На третото място е също международната верига. Това е популярен в света продавач на сандвичи Subway с 39 заведения в 11 града. Цената на един сандвич започва от 4 лв. / 2 евро. Сандвич-меню, състоящо се от сандвич, напитка по ваш избор, бисквитка, чипс или ябълка, ще струва от 6.98 лв. или 3.58 евро.

4.      На четвъртото място по брой на заведенията (34) и на второто в обхвата на градовете (16) е българската верига за бързо хранене Аладин Фуудс. Заведенията могат да бъдат намерени по улиците или в големите търговски центрове. Тук можете да си купите дюнери, пици, пържено пиле и бургери. Порциите са доста големи. Цената на дюнер в зависимост от пълненето започва от 2.29 лв. / 1.17 евро, бургер - от 4.79 лв. / 2.45 евро. Огромна пица за голяма компания може да се купи за 11.99 лв. / 6 евро. В допълнение има и вегетариански дюнери и бургери.

5.      На петото място е българската верига сладкарници "Неделя" с 38 заведения в 8 града. Асортиментът от торти, сладкиши и бисквити е впечатляващ. Можете да си купите щедро парче торта за 3,5 лева (1,8 евро). Можете да го изядете точно тук, на мястото - в уютно, светло кафене с чаша кафе.

6.      На шестото място е известен пилешки фаст фууд KFC - 24 заведения в 7 града. Обедното меню на KFC струва от 6,99 лева (3,6 евро), а бургерът от 1,99 (малко над 1 евро). Изборът и вкусът на ястията тук са резултат от стриктно спазване на технологиите, а стандартите им са практически същите като тези на KFC в други страни.

7.      Топ от седемте най-големи вериги се затваря от българската верига ресторанти Happy Bar & Grill, състояща се от 24 заведения в 6 града. Happy Bar & Grill е единствената мрежа от класически семейни ресторанти с много разнообразно меню, която е включена в топ 10-те най-големи вериги заведения в България. Тук можете да опитате ястия от американска, италианска и японска кухня. Цената на салатите започва от 5.29 лв., а основните ястия струват от 7 до 17.99 лв. (3.6 до 9.23 евро). Ресторанти Happy се отличават с уютен интериор, внимателно отношение на персонала и наистина вкусна храна.

Независимо дали ви трябва добра закуска в уютна атмосфера, бързо похапване в движение или семейна вечеря, сайтът Barcafe.bg винаги ще ви помогне да намерите това, от което се нуждаете в момента.

1. GO GRILL - 63 в 27 града

2. Макдоналдс - 41 в 12 града

3. Subway - 39 в 11 града

4. Aladin Foods - 34 в 16 града

5. Неделя - 31 в 8 града

6. KFC - 24 в 7 града

7. Happy Bar & Grill - 24 в 7 града

Прегледът е подготвен от BarCafe.bg - най-големия каталог на заведения в България.

 

Също така четете:

Заведенията в софийските молове или как да издържите многочасов маратон на пазаруване и да не умрете от глад.

ТОП 10 ресторанта в София, март 2018 година

Варна: съвети за намиране на заведения

Обратно към новините