Варна: съвети за намиране на заведения

Варна: съвети за намиране на заведения

Варна е морската столица на България - пристанищен град-курорт. Благодарение на многобройните туристи, които си почиват на брега, Варна перфектно развива сектора на хранене и забавление. През последните няколко години градът е надминал Пловдив в броя на ресторантите, баровете, кафенетата и други места, където се предлагат храна, напитки и забавления на жители и гости на града. В този въпрос Варна губи само на столицата на България - София.

И така, къде ще закусваме, обядваме, вечеряме и се забавляваме, почивайки във Варна?

Повечето от обектите във Варна са съсредоточени в централната част на града Одесос, в морската градина и големия квартал, простиращ се по брега, на север от центъра, наречен Приморски.

Във вашия хотел, разбира се, закуската е включена в цената на стаята. Съветваме обаче поне веднъж сутрин да се разходите по древните улици в центъра и да потърсите закуска в едно от уютните кафенета или сладкарници. Закуската с пресни сладкиши и добро кафе, съчетано със сутрешната прохлада на терасата, ще ви струва не повече от 10 лв., но ще ви носи много удоволствие.

Препоръчителни: Muffin Bar&Coffee, КремКарамел, Café-Mafe, Café Ole

Ако прекарвате ден на плажа, отидете на обяд до заведения, разположени в зелена, просторна и добре поддържана Морска Градина. Тук ще намерите разнообразни пицарии и рибни ресторанти, а за най-взискателни и елегантни класически ресторанти. В допълнение към хубава морска панорама, тези заведения предлагат огромен избор от пици, пасти, пресни морски дарове и черноморска риба. Средно ястие в ресторант на плажа струва 10-12 лева. В много заведения на обяд има комплекс, състоящ се от салата, супа, основно ястие и десерт. Такъв обяд ще се сервира по-бързо и е по-евтин от поръчването от менюто.
Препоръчваме:
Пица и паста: La Pastaria, Godzilla
Риба и морски дарове: Мидена Къща, El Kapan Fish & Shish, Рибарска шатра
Класически: By The Sea, La Veranda, EGGO Bar & Dinner, Печката

И ако един от дните на ваканцията във Варна ще решите да се отдадете на пазаруването, тогава можете да хапнете в един от търговските центрове. В града има два големи мола. Кои заведения се намират във всеки търговски център може да се види по връзките:
Мол Варна

Гранд Молл

За вечеря препоръчваме да опитате традиционна българска храна. За да направите това, отидете на механа - автентичен ресторант на българска кухня. Във Варна те може да се намерят във всяка част на града. Весела българска музика, неповторим вкус на национални ястия и напитки само ще озарят вашата почивка. Цените в тези институции са много демократични. Това са най-любимите и посещавани от местните жители ресторанти.

Списък на механи във Варна

За тези, които не са уморени да си почиват и искат да продължат да се забавляват, има и нощни барове, клубове и дискотеки. Входна такса започва от 5 лв. и зависи от популярността на заведението. Коктейл, бира или по-силна напитка струва от 5 до 10 лева, цената на наргиле е 20-30 лева. Интересни институции може да се намерят в парка, а през деня те работят като плажни барове. Отлични места за танци и релаксация могат да се намерят в центъра на града. Ето пълния списък:

Списък на нощни клубове във Варна

 

Също така четете:

Топ 10 ресторанта във Варна, април 2019 година

Велико Търново: къде да ядете, да пиете, да се отпуснете преди, след и между разглеждането на забележителности

ТОП 7 най-големи вериги заведения в България: от бързо хранене до ресторанти

 

Обратно към новините