Най-интересните забележителности в София за един ден!

Най-интересните забележителности в София за един ден!

Желаете ли да посетите едни от най-интересните места в София, да се впуснете в ново приключение, което ще ви запознае с факти от дълбока древност до днес? Историята ще оживее пред очите Ви. Ще се влюбите в този необичаен град, носещ  красивото женско име – София!

Пешеходната обиколка с аудиогид е с продължителност от  около 3 часа.  Без да се съобразявате с ничие друго темпо, освен вашето, по всяко едно време можете да  направите кратка кафе пауза или почивка, ако желаете. Маршрутът се състои от 25 емблематични исторически паметника на културата.

Запознанството ви  с „Нейно Величество“ София започва от театралния площад, в самия център на града. Тук се намира историческата границата между културните паметници, останали наследство от различни епохи.

Можем да ги категоризираме  като монументи от Стара и Нова история на град София. Ще преминете през старите римски улици на Антична Сердика, които археолози откриха, заровени в земята под града. Днес те са подземни пасажи, музейни комплекси, някои от които са разположени в метростстанции Сердика I и Сердика II.

Гордостта на София са едни от най-старите храмове в Европа. Като например- Римската Ротонда Св. Георги, която датира от IV век и базиликата Св. София, датираща от V век. Специално място заема храмовият паметник Александър Невски, който е обявен за паметник на културата и е с важно национално значение.

На един от площадите на територията на бившето посолство на Руската империя се намира малката златна, куполна, руска църква ‘Св. Николай Чудотворец‘.

На площада пред Св. Неделя се намират храмовете на няколко религии: джамия, синагога, православна черква и католическа черква. Така наречения „свещен четириъгълник“. Те са ярък пример за историческо добросъседство и мирно съвместно съжителство на различни националности.

Ще се запознаете  и с наскоро откритият амфитеатър, разположен в централната част на града, който е прототип на Колизеума  в Рим, което може да само да затвърди величието на древна София.

Audio Guide Bulgaria е туристическа агенция, чиито екскурзионни маршрути се координират от местната администрация и са силно търсени сред посетителите от различни страни, тъй като се предлагат на повече от 6 езика.

Всеки ден и всеки час през деня можетете да започнете своето приключение в София. Тази обиколка интересна както за деца, така и за възрастни. Най-важното е, че сами си определяте местата, които да посетите с ваше темпо и маршрутът, по който да протече Вашата незабравима обиколка.

Може би по време на обиколката искате да си направите почивка, да си поръчате чаша кафе, да хапнете сандвич или бургер или може би да спрете за пълноценно хранене. Тогава ще ви трябват списък с заведения в София, които се намират в района, където е разположен маршрутът.

Кафенета в района Средец, София

Бързо хранене в района Средец, София

Ресторанти в района Средец, София

Също така четете:

Заведенията в софийските молове или как да издържите многочасов маратон на пазаруване и да не умрете от глад.

Японска, индийска или израелска? Кухня от чужди страни и континенти в заведения на София

 

Обратно към новините