Велико Търново: къде да ядете, да пиете, да се отпуснете преди, след и между разглеждането на забележителности

Велико Търново: къде да ядете, да пиете, да се отпуснете преди, след и между разглеждането на забележителности

Старинната столица на България - Велико Търново е чудесно място за семейна екскурзия, за романтична ваканция или дори за бизнес пътуване. Градът се харесва от всички без изключение: има какво да видите, какво да опитате в местните ресторанти, къде да се забавлявате вечерта.

Първо, съветваме ви да отделите малко време за избора на хотела, в който ще живеете, и, разбира се, закусвате сутрин. Многобройните хотели в центъра на града разполагат със собствени ресторанти. Някои от тях са разположени на тераси с красива гледка към река Янтра, цветните стени на старинните къщи, храмовете-паметници, разположени на хълмовете.

Списък на ресторантите, които се намират в хотелите на Велико Търново

Ако сте се настанили в апартамент, хостел или хотел без закуска - няма значение, наблизо сигурно ще има уютно кафене. На тези, които стават рано, препоръчваме да отидат на закуска в сладкопекарната "Amaretto". Кейкове, бисквити, кифлички и сандвичи с горещо ароматно кафе ще ви заредят с веселие преди дневната екскурзия.

Основната атракция на Велико Търново е, разбира се, крепостта Царевец. Тя кули над града и привлича стотици туристи от различни страни всеки ден. Разходката от центъра на града до вратата на крепостта отнема около половин час. След като разгледате руините на древните дворци, трябва да помислите за мястото за обяд. Ако сте много гладни и пътят обратно към центъра изглежда много дълъг за вас, можете да се отбиете за обяд в ресторанта "Иван Асен". Той е на площада при входа на крепостта. Отлична кухня, български щедри порции, прекрасно местно вино и зашеметяваща панорамна гледка към хълмовете Царевец и Трапезица допълват вашата историческа екскурзия.

В центъра на града десетки ресторанти, кафенета и пицарии очакват туристи за обяд. Препоръчваме да обърнете внимание на ресторантите "Щастливеца", пицариите "Ego" и "Casa di Bianco". Широк избор от ястия и уютен интериор на тези заведенията привличат голям брой посетители.

След обяд се разходете през тесните криви улички на стария град. Купете сувенири в древното търговско място Самоводска чаршия. Посетете музеи, художествени галерии или изложба на восъчни исторически фигури. Кафе пауза може да се направи в историческото френско кафене "Стратилат" или в невероятния и атмосферен бар "Malkia Inter".

И ако съдбата ви доведе до близкото живописно село Арбанаси, което само по себе си е паметник на историята на архитектурата, ви препоръчваме да спрете за закуска в едно от тези заведения.

Най-добрите места за хапване в село Арбанаси

За да презаредим българската любов към живота и позитивността, предлагаме вечеря в един от националните ресторанти. Механи ще ви посрещне със сърдечен характер и гостоприемство. Ще се наслаждавам на интериора с народни орнаменти, изобилие от дърво и селски атрибути. Под националната музика ще ви сервира проста сърдечна и вкусна вечеря с чаша ракия.

Най-добрите механи на Велико Търново в този списък

Семейства с малки деца също ще се насладят на много приятни тихи ресторанти за вечерни събирания с пица и детско меню "Tempo", "Unicato", "La Scalla".

За най-издръжливите нощни клубове, барове и пъбове отворят вратите си през вечер, където забавлението продължава до сутринта. Музика на живо, танци, любимите ви напитки и коктейли на лятната тераса или в стилно декорираните салони перфектно допълват вашата почивка във Велико Търново. Препоръчваме забавни и безразсъднио "Текила бар Funky Monkey" и "Сами’c бар", уютни барове "Estate Club" или "Melodie", ярки и шумни "Vogue Bar" или "Melon Club" или модни музикални пиано барове "Play" и "Maximus". Така че изборът е ваш. Добре дошли във Велико Търново!

 

ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ В ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА BARCAFE.BG

 

Заведенията в софийските молове или как да издържите многочасов маратон на пазаруване и да не умрете от глад.

Къде са най-добрите винарски изби в България и какво вино те произвеждат

Рибни ястия в ресторантите на България - как може един турист да разбере имената на рибата и морските дарове в България?

Обратно към новините