Най-добрите летни тераси в Бургас

Най-добрите летни тераси в Бургас

Това е кратък преглед на най-популярните ресторанти с летни тераси, които препоръчваме да посетите, за да усетите очарованието на южния пристанищен град.

За съжаление, град Бургас не може да се похвали с разнообразието от заведения, което има в София. Но все пак Бургас има едно ясно предимство. Това, разбира се, е близост до морето и невероятна морска панорама. Меките лъчи на залязващото слънце, лекият морски бриз, шумът на вълните и най-свежите морски дарове - всичко това привлича голям брой посетители в крайбрежни ресторанти и кафенета, на уютни тераси с невероятна гледка към залива.

И в самото начало на списъка, разбира се, са заведенията, разположени на територията на бургаското морско пристанище:

Ресторант Dock 5

Новият ресторант се намира в пристанище Бургас, на първия етаж на хотел Марина - на мястото, където преди това се е намирал пристанищен док №5, откъдето идва името на заведението.

Модерен интериор, приятна атмосфера, подходящо място за закуска, обяд, вечеря или просто кратка почивка с кафе. Масите на терасата ще ви позволят да се възхитите на индустриалния пейзаж на пристанищните съоръжения, които изглеждат необичайно романтично в слънчевите лъчи на залеза. В бара ще намерите много оригинални и класически коктейли, а в петък и събота музиканти и DJ ще се погрижат за вашето добро настроение. Страхотно меню, качествени напитки, добро обслужване.

Restaurant Dock 5 Burgar Bulgaria

Ресторант Даляна

Това заведение, също намиращо се в пристанището, специализира по риба и морски дарове. Черноморска риба, миди, калмари, скариди, както и прясна студена бира и вино винаги са в голямо разнообразие в менюто на ресторанта. Лятната тераса е разположена в близост до водата, точно до пристанището, към което пристигат лодки за морски разходки. Това е любимото място за семейни обеди и вечери, тъй като в близост до ресторанта има голяма детска площадка.

Restaurant Dalyana Burgas Bulgaria

Ресторант Jolly Roger

Почувствайте се като истински пирати, като посетите горната палуба на ресторант Jolly Roger, който се намира на ръба на залива близо до фара в пристанището. Сините вълни, белите чайки, свежият морски бриз канят гостите на романтично приключение, а дървените мебели, рибарските мрежи и развяващия се пиратски флаг допълват атмосферата. Менюто съдържа най-любимите местни закуски, асортиментът от напитки също е приятен.

Restaurant Jolly Roger Burgas Bulgaria

Ресторант Нептун

Ако искате нещо по-изтънчено, посетете ресторант Нептун. Намира се на брега на морето, на централния бургаски плаж в изключителна сграда, построена през 1948 г. по проект на немски архитект. Ресторантът е на два етажа и има просторна лятна градина с достъп до плажа, от който се открива невероятна гледка към морето.

Уникална атмосфера, средиземноморска и европейска кухня, безупречно обслужване - с това е известен този ресторант. Разнообразна винена листа ще задоволи вкусовете дори на най-взискателните гости.

Restaurant Neptun, Burgas, Bulgaria

Ресторант Happy Bar & Grill (Лазур Бургас)

Ресторант Happy, разположен в квартал Лазур, близо до входа на Морската градина, е едно от най-любимите места на бургазлии и гости на града. Това място е известно с разнообразното си меню, което постоянно се актуализира, както и с доброто бързо обслужване и винаги вкусната храна. Ресторантът разполага с огромна лятна градина с 260 места. Вечерта, когато се здрачава и се пускат светлини, терасата е изпълнена с апетитни аромати на ястия, приятна музика и весели разговори на най-различни езици на света.

Happy Bar & Grill, Lazur, Burgas, Bulgaria

NORMA Restaurant & Steak House

Ресторантът се намира в южната част на Морската градина, в близост до шумни пешеходни улици. Малкият вътрешен двор на ресторанта кани любителите на скара да се насладят на любимото си ядене на открито, в атмосфера на релаксиращ комфорт. Изисканият декор, лека музика и приветлив персонал създават изключителна атмосфера, на която можете да се наслаждавате безкрайно в топла лятна вечер.

NORMA Restaurant & Steak House, Burgas, Bulgaria

Ресторант Пивоварната / The Brewery

В сърцето на Бургас, близо до гарата, намира се лятната градина на Пивоварната. Ресторантът предлага на гостите си крафтова бира от собствено производство. Няколко вида пениста напитка, приготвена по оригинални рецепти, се допълват идеално от прости, но винаги популярни ястия от менюто - пържоли, колбаси, бургери. Прясно месо, пресни зеленчуци и прясна бира – това прави една приятна вечер на чист въздух, в сянка на зелени дървета.

Pivovarnata - The Brewery, Burgas, Bulgaria

Ресторант Златна Котва

Ресторантът се намира на входа на Морската градина в Бургас, на оживена пешеходна улица и е най-старото заведение в града (основано през 1927 г.). Ресторантът разполага с уютна елегантна лятна тераса - 110 места.

В този ресторант може да се насладите на традиционната българска кухня в неповторима атмосфера. Тук винаги можете да опитате прясна черноморска риба, а за любителите на морски дарове менюто включва пресни миди, октопод, раци, калмари, скариди, омар, хайвер.

Restaurant Zlatna Kotva, Burgas, Bulgaria

Ресторант La Mar

Да забравите за суматохата на града и да усетите атмосферата на люксозен морски курорт ще ви позволи терасата на ресторант La Mar в квартал Сарафово. Живописната гледка към морето, която се отваря от ресторанта, няма да остави гостите безразлични. Зелени тревни площи, палми и фонтани обграждат уютни беседки с маси. Романтична среща, семейно тържество, сватба - в този ресторант всяко събитие ще е безупречно.

Restourant La Mar, Burgas, Bulgaria

Ресторант Diverso

Малък италиански ресторант е разположен на една от тесните улички на стария град. Много уютен, скрит от любопитни очи, вътрешният двор има своя уникална атмосфера. Това място, в сянката на гроздови листа, е подходящо за всякакви срещи, които ще бъдат допълнени от добра кухня, лека приятна музика и лятно настроение.

Bar & restaurant Diverso, Burgas, Bulgaria

 

Също така четете:

Лято в Бургас. Как и къде да прекараме свободното си време с деца и без

Морска градина в Бургас - летни забавления за туристи на всяка възраст - безплатни и платени

5 български салати, които със сигурност ще опитате, докато почивате в България

 

Обратно към новините